Home>Recepty>Jarní salát s pošírovaným vejcem, chřestem a krutony „Dědův bok“
Jarní salát s pošírovaným vejcem, chřestem a krutony „Dědův bok“
Vejce pošírujeme ve vodě s octem a solí cca 4 minuty. Po uvaření ihned zchladíme ve vodě s ledem. Chřest povaříme ve vodní várce, kam přidáme máslo, sůl, cukr a citronovou šťávu. Po uvaření rovněž zchladíme ve vodě s ledem. Kostky slaniny „Dědův bok“ vypečeme do křupavých krutonů.
Ředkvičkový vinaigrette – ředkvičky nakrájíme na malé kostky. Namarinujeme bílým balsamikem, hrubou mořskou solí a olejem Extra Virgin.
Na talíř naservírujeme listový salát s chřestem a vejcem, osolíme, opepříme, obsypeme opečenou slaninou, zakápneme ředkvičkovým vinaigrettem. Posypeme pažitkou.