Košík  

Nákupní košík je prázdny

0,00 Kč K úhradě

Košík Dokončit nákup

Špekáčky Steinhauser Zvětšit obrázek

Špekáčky Steinhauser

velikost balení cca 2 kg

Více informací

Steinhauser

01070

115,00 Kč

120,00 Kč za kg

VĚDĚLI JSTE, ŽE:

Není snad typičtější český masný výrobek, než je špekáček. Už v minulosti se scházela spousta přátel na svých zahradách, chatách nebo chalupách, trávili večery při táborácích a k tomu neodmyslitelně patřilo opékání špekáčků.

Základní surovinou pro výrobu špekáčku je hovězí a vepřové maso, špek a koření. Jednotlivé porce musí být oddělený provázkem a měli by vážit asi 80 gramů. Všechny tyto parametry nám u „špekáčků“ nařizuje Evropská komise.

Pro špekáček je typická masově růžová barva, dobře patrná zrnitost s nepravidelným rozložením špekových kostiček ve vepřovém nebo hovězím střívku. Jemně zauzený, má vůni po čerstvé uzenině a koření. Ideální tepelná úprava je opékání nad přímým plamenem u ohně.

Vepřové maso 54 % hm.; hovězí maso 26 % hm.; vepřové sádlo; pitná voda; dusitanová solící směs: jedlá sůl, konzervant: dusitan sodný ; koření: sladká paprika, černý pepř, muškátový ořech; sušená zelenina: česnek.
Skladujte a uchovávejte při teplotě od 0°C do +7°C.