Košík
Nákupní košík je prázdny
0,00 Kč K úhradě
Košík Dokončit nákup
Kategorie
Informace
Recepty
položky: 3 10 20 50
Seřadit podle -- Cena: od nejnižší Cena: od nejvyšší Podle jména: od A do Z Podle jména: od Z do A Podle dostupnosti na skladě
Ukaž 3 10 20 50 produktů na stránku
Pojmenování získal podle hřbetní kosti ve tvaru písmene „T“, která protíná 2 svaly: nízký roštěnec a pravou svíčkovou. Díky zastoupení těchto 2 svalů se jedná o jeden z nejkvalitnějších steaků. Vyznačuje se velice jemným vláknem a mírným mramorováním, na povrchu je ale žádoucí vrstva loje, která steaku dodá výjimečnou chuť. Vhodný k přípravě na pánvi i na...
Jedná se o svalový úpon bránice, maso je tvořeno hrubšími vlákny, proto je jeho chuť velmi výrazná. Hodí se k přípravě na pánvi i na grilu, v gastronomii je veverka známá jako „hanger steak“.
Vysoký roštěnec je poměrně málo namáhaný druh svaloviny nacházející se mezi lopatkami – najdete ho u hřbetu mezi krkem (podplečím) a nízkým roštěncem (z toho se krájejí roštěnky či připravuje rostbíf). Vysoký roštěnec je hned po svíčkové nejměkčí a nejkřehčí část hovězího.